what about my inner demons?


cimri oldugundan oturu lisansli photoshop alamayan sevgili ofisimiz, yapacagi sunumlarin hazirlanmasi icin gayet illegal olarak evden calismami rica etti. sabah yatagimdan kalkip ustumu degistirmeden ve trafige girmeden 5 m otedeki bilgisayarima oturmanin verdigi dayanilmaz hafiflikle oh islerimi bir cirpida bitireyim de gun bana kalsin hayallerimin sulara kapilmis olmasinin burda bir onemi yok. internet bazen kotu birsey, cizimi yolluyorsunuz, hop 3 dakika sonra revizyon geliyor. posta guvercini falan kullanilsa hala keske, ya da baykus olsa harry potter'daki gibi de bazen iletisimsizligin de zevkini cikarabilme sansi olsun.
butun bu durumlar benim gene de yeni dizilerden bir kismini izlememe mani olamadi. Gene İngiltere menşeili bir dizi olan Demons da izledigim ve yazasim gelen dizilerden bir tanesi.
Joss Whedon dizileri (Buffy the Vampire Slayer, Angel ve ayni türde olmasa da Firefly) izleyenlerin sevebileceği bir dizi kendisi. Buffy gibi eline ufaktan bir ahsap kazik verilip topuklulariyla piti piti kosturulan bir hanimkizimiz yerine bu sefer gene lisede okuyan biraz saskin bir erkek evladimiz dusunulmus. yaninda da zor aninda yardim etsin, yuce bilgisini aktarsin diye modern zamanlarin kovboyu diye tabir edilebilecek bir amca verilmis ki; there are always two, a master and an apprentice. (masterin Buffy'deki Giles ile olan benzerligi de pek tabiki dikkatli gozlerden kacmiyor.) nedense son zamanlarda dizilerde pek bir populer olan Star Wars gondermelerinden de kacinilmamis; esas oglanimizin adi Luke. arada bir "use the force, Luke" denmesi de tuz biber olmus (her ne kadar kulaklarimi tirmalasa da). Esas kadin karakterlerden birini de sahsen R2D2 ye benzeterek ben biraz abartmis oldum, ama kadin kor olmasina ragmen paranormal seyleri gorebiliyor, antik Latince metinlerin cevirisini yapabiliyor, gizli kapilari acmak icin alet edevat tedarigi yapabiliyor. arada etrafinda donup bipleseydi herhalde herkes benimle ayni fikirde olacakti.
Ingiliz TV yapimcilari herhalde Amerika'da bin tane ornegi bulunan bu tarz fantastik dizilere akillari yeni yatmis olmali. Gectigimiz yari sezonda da Merlin dizisi izledik. Devamini merakla bekliyoruz.
Beklerken, unutmadan:
demons1
demons2
demons3
demons4
4 parca halinde rapidshare li bu dizinin ilk bolumu.

0 comments: